Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Másfél millió forint gyűlt össze

Közélet > Perbál

2019-03-28


Másfél millió forint gyűlt össze a perbáli templom január elején leégett százötven éves oltárának felújítására a MOM Kulturális Központban szervezett jótékonysági esten, melyen a VS. Guitar Orchestra, Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész és a Szent Efrém Férfikar adott koncertet.

Valószínűleg elektromos hiba okozta a tüzet. Az 1800-as években készült barokk főoltár porrá égett, felbecsülhetetlen volt az eszmei értéke. Az éppen egy évvel ezelőtt külsőleg felújított templombelsőt most korom és hamu borítja. A freskók elszíneződtek, az orgona sípjai felhólyagosodtak. A barokk főoltár helye üres, elszenesedett faragványok maradtak csak belőle. A templomot be kellett zárni, a miséket átmenetileg a művelődési házban tartják.

A plébániának több millió forintra van szüksége ahhoz, hogy teljesen fel tudják újítani a templomot. Az elektromos rendszert modernizálni szeretnék és eredeti formájában újjáépítenék a főoltárt . A helyiek ezért gyűjtést indítottak és várják a felajánlásokat a Perbáli Római Katolikus Plébánia számlaszámán: 11103303-75013736-36000001.

Kapcsolódó cikk. https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/03/17/jotekonysagi-koncerttel-segitik-a-perbali-templom-felujitasat?source=hirkereso

Kapcsolódó cikkünk: Megújult a templom Perbálon - 2018-03-12


Vissza