Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Érdekel, hogyan készül, és tanulnál is róla?

Gazdasági rovat > Zsámbék

2019-11-11


A Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola a 2020-2021-es tanévben várja szeretettel mindazokat a tanulókat, akik akár a három éves szakképző iskola, akár az ötéves technikum során ismerkednének meg egy-egy szakma fortélyával.

Emellett indítunk egy egyéves orientációs képzést azoknak a fiataloknak, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban vagy az általános iskolát kompetenciahiánnyal fejezik be. Itt lehetőség nyílik az alapkészségek és kulcskompetenciák fejlesztésére és a pályaorientációra, ami az év végén esedékes szakma kiválasztását segíti.

Milyen szakmákat lehet elsajátítani nálunk?

Az immár hagyományosnak mondható asztalos, épület- és szerkezetlakatos, kőműves és szakácsképzés mellett módosított elnevezéssel indítjuk a pincér-vendégtéri szakember és a szociális ápoló és gondozó képzésünket, újdonságként pedig a gyermek- és ifjúsági felügyelőképzést duális szakképzéssel, melyben a Premontrei Kft. a partnerünk. A gyakorlati képzésért tanulóink, a tanulmányi eredménytől függően, ösztöndíjban részesülnek. A 3 éves szakképző iskolánkba a felvételi döntést az általános iskolai érdemjegyek alapján hozzuk meg. 2020. március 3-án külön beosztás szerint szóbeli elbeszélgetésre várjuk a jelentkezőket és szüleiket.

Akiket az ötéves, érettségit is adó technikusi képzés érdek el, azoknak a vendéglátóiparon belül a szakács szaktechnikusi vagy a vendégtéri (pincér) szaktechnikusi képzést ajánljuk. Az informatika területén az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus és a szoftverfejlesztő és -tesztelő technikus képzéseket indítjuk. Az egészségügyi ágazaton belül a gyakorló ápoló és az egészségügyi asszisztensképzésen lehet továbbtanulni. A szociális ágazatban a kisgyermekgondozó, -nevelőképzés, valamint a szociális és rehabilitációs szakgondozó képzések közül választhatnak. A tanulók tanulmányi eredményük alapján állami ösztöndíjat kapnak. A technikumi felvételit nemcsak az általános iskolából hozott érdemjegyek alapján számított pontok határozzák meg, hanem a központi írásbeli felvételi vizsga eredménye is. A jelentkezőket és szüleiket 2020. március 4-án várjuk szóbeli beszélgetésre, melyről külön értesítést küldünk.

A három és az ötéves képzési forma közt átjárást központi vizsga biztosít. Iskolánk fenntartója a zsámbéki Premontrei Női Kanonokrend, ezért diákjainkat keresztény szellemben neveljük, de felekezeti hovatartozástól függetlenül várjuk a tanulni vágyókat. Hagyományosan jó, családias légkör és személyes odafigyelés jellemzi a tanulók intézményünkben töltött éveit. A gyakorlati képzés alatt nemcsak a vizsgára készítjük fel tanulóinkat, hanem a munkavállaláshoz szükséges tudásra és készségekre is.

Zsámbék könnyen megközelíthető: ezt a mindennapos reggeli bejárásnál érdemes mérlegelni.

A http://www.zspsz.sulinet.hu/ oldalon található felvételi tájékoztatónk részletesebb leírást ad képzéseinkről, de a legteljesebb képet nyílt napjainkon szerezhetik meg, melyekre november 20-án és december 4-én 8.30-12 óráig, várjuk az érdeklődő diákokat és szüleiket. (x)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg