Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Jézus jászlához

Kultúra > Páty

2007-12-24


A karácsony előtti felkészülési időnek, az adventnek sok olyan szokása van, amiben a megszülető Istengyermeknek készítünk jelképes szállást. A gyermekek a jó cselekedeteikért, amelyeket ilyenkor tesznek, egy-egy szalmaszálat tehetnek a kis Jézus jászlához. Családok kerekednek fel adventi estéken, hogy másokat meglátogatva imádságban, közös éneklésben készítsenek lelkükben szállást az érkező Messiás királynak.

De nemcsak lélekben készülünk az ünnepekre, hanem fizikai valóságban is. Takarítjuk az otthonunkat és előkészületeket teszünk titokban, hogy az angyaloknak ne legyen annyi feladatuk.
Páty közössége az idei adventben ilyen lelki és testi szálláskészítést élhet át. Régóta fáradozunk azon, hogy elkezdődjön az Isten hajlékának építése. A sok imádság, könyörgés, előkészítő munka meghozta gyümölcsét, épül az Isten háza. A mostani karácsonyra még biztosan szegényesebb lesz ez a hajlék még a betlehemi barlangnál is, de Õ a Magasságbeli, az idő és örökkévalóság Ura ismeri szándékainkat. Tudja, hogy elsősorban a lelkünkben, de betonban, kőben és téglában is hajlékot szeretnénk Istennek készíteni. Isten áldja meg mindenki fáradságát és anyagi áldozatát, aki tesz csak egy kicsit is ezért.
Kívánom, hogy az a hajlék, amit lélekben épít minden hívő az Úrnak, minél szebb legyen.  Kívánom, hogy a lelki gazdagságból fakadjanak tettek, amelyekkel segítjük embertársainkat. Kívánom, hogy erősödjék a szeretet minden családban egymás és az Isten iránt. Nagyon boldog karácsonyt kívánok.

Harkai Gábor plébános


Vissza