Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


2022. szeptemer 29.-október 1. KÖZÖS IMÁDSÁGGAL és böjttel a békéért

Programajánló

2022-08-29
2022. szeptemer 29.-október 1. 20 óra
Imádsággal és böjttel a békéért

Az orosz-ukrán háború február 24-én, vagyis fél éve kezdődött.  Abban bíztunk, hogy csak pár napos villámháború lesz, de azóta is tart.  Mi talán megszokjuk, hogy elég messze tőlünk fegyveres konfliktus van, aggódunk, hogy lesz-e üzemanyag, fogunk-e télen fűteni. De akik ott élnek, akiknek a gyerekei elesnek a harcokban, azok nem tudnak napirendre térni afölött, hogy hónapok óta dúl a háború.

A Mária Rádió ezért közös imádságot és böjtöt szervez a békéért szeptember 29. és október 1. között, csütörtökön, pénteken és szombaton. Az összefogás során arra hívja az embereket, hogy imádkozzanak a békéért, és ennek jeleként mind a három este 20:00 órakor helyezzenek egy mécsest az ablakukba. Szép lenne, ha ezek az apró fények megvilágítanák Magyarországot, és melegséget sugároznának a szomszédos országokba. Azok, akik nem tartózkodnak otthonukban ezekben az esti órákban, a mécsesek elhelyezése helyett álljanak meg egy percre abban a tevékenységben, amit épp csinálnak (legyen az akár autóvezetés, munka vagy szórakozás) és mondjanak el egy rövid fohászt a szenvedő emberekért, a háborúban levő országokért, a háborús országok döntéshozóiért. A közös imádsághoz kapcsolódó böjt ezekben a napokban lehet ételtől, kedvenc időtöltéstől való tartózkodás, takarékoskodás, elrontott emberi kapcsolatok rendbehozása, kibékülés. Mindszenty Józsefnek tulajdonítják azt a mondatot, hogy „ha van 1 millió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól”. A Mária Rádió célja, hogy valóban 1 millió ember imádkozzon ezekben a napokban az esti órákban a békéért, és a mécsesek kihelyezésekor, vagy az egyperces megállásuk során esetleg imádkozzák el a Székely János szombathelyi megyéspüspök vagy a Lukovits Milán atya által írt imát.

Az imádság és böjt napjai alatt több székesegyházban szentmisét mutatnak be a békéért: szeptember 29-én este 18:00 órától Varga László kaposvári megyéspüspök a kaposvári, Székely János szombathelyi megyéspüspök a szombathelyi székesegyházban, Bosák Nándor nyugalmazott püspök a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, Orosz Atanáz görögkatolikus püspök pedig reggel 7:00 órakor a miskolci székesegyházban. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében az októberi rózsafüzéreket, a 17. Máriapócsi Zarándoklaton pedig szeptember 30-án éjszakai virrasztást és imádságot, valamint október 1-én reggel 7:00-kor szentmisét ajánlanak fel a békéért.

A Mária Rádió különféle felekezeteket, intézményeket és szervezeteket is meghívott az összefogásra, amelyhez az elsők között csatlakozott az Európa Rádió, a Katolikus Rádió, a Szent István Rádió, a Magyar Kurir, a Magyar Katolikus Karitász, a Nemzetközi Közbenjáró Imahálózat és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg