Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Faluközpont fejlesztési pályázat Budajenőn

Építészet > Budajenő

2008-02-25


A Közép - Magyarországi Operatív Program pályáztatja a Pest megyei településeket központjaik fejlesztésére. A feltételek kedvezőek, az önkormányzatok támogatása 90%-os, a pályázat benyújtásához nem szükségesek engedélyezett tervek, elég, ha a támogatási szerződés megkötéséig elkészül. A pályázatok 2008. január 18. és március 28. között nyújthatók be.

Ötven millió forintot meghaladó projekt esetén tanulmánytervet kell készíteni, a projekt mérete 10 és 100 millió forint között lehet, ebből az önerő 1-10 millió forint. Budajenő Környezetvédelmi, Településfejlesztési, és Üzemeltetési Bizottsága a kiírást megtárgyalta és támogatta a pályázat benyújtását. A képviselő-testület egyhangú szavazattal úgy határozott, hogy a Pest megyei településközpontok fejlesztése megnevezésű pályázati kiírásra pályázatot kíván benyújtani. Felhatalmazta a polgármestert az előkészítő munkák elvégzésére, a tervek megrendelésére, és a pályázatírásra vonatkozó megállapodás előkészítésére. A főbb adatok és költségek kialakulása után a testület az anyagot megtárgyalja.

A Telki-Budajenő- Herceghalom-M1-es autópálya összekötő út előkészítése is fontos feladat lenne a Zsámbéki-medence térségi közlekedése szempontjából. A Zsámbéki-Medence Térségfejlesztő Kht ajánlatot kért be a bekötő út tanulmánytervének elkészítésére, ami a beérkezett ajánlat szerint 3 millió Ft+Áfa költséggel járna. A tanulmányterv készítésének költségeit Telki és Budajenő önkormányzata, valamint a Talentis Zrt. finanszírozná. A képviselő-testület egyhangú szavazattal úgy határozott, hogy támogatja a tanulmányterv elkészítését, amennyiben mindegyik fél vállalja a rá eső költséget.


Vissza