Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A Budakeszi Kultúra Alapítvány pályázati eredményei

Kultúra

2006-06-01


A Budakeszi Kultúra Alapítvány április elején pályázatot írt ki a nándorfehérvári diadal 550. évfordulója emlékére képzőművészet, irodalom és zene kategóriában. A több mint negyven pályázat között készült képregény az ostromról, díszítő kompozíció a XV. századi európai és török motívumok felhasználásával. Született hősi ének a nándorfehérvári hősökről és esszé arról, hogy élnek-e köztünk ma is hősök, mint a XXI. század Dugonics Tituszai.

A helyi szakmai zsűri munkájának eredményeként az alapítvány kuratóriuma az egyes kategóriákat összevonva egy első, egy második és egy harmadik helyezettet díjazott 25, 15 és 5 ezer forinttal.
1. helyezett Szabó Luca (14 éves, Budakeszi) korabeli textilterveivel és motívum kidolgozásaival
2. helyezett Gadányi Blanka (16 éves, Perbál) verse a hősökről
3. helyezett Hellner Boglárka (13 éves, Budakeszi) a nándorfehérvári ostromot bemutató grafikájával

Az értékes pályaművek közül a zsűri néhányat különdíjjal jutalmazott úgy mint

Hotz Evelint (12 éves, Budakeszi) ötletes képregényéért,
Farkasházi Dávid (16 éves, Budaörs) a déli harangszó tiszteletére írt saját szerzeményéért,
és Hudák Zsófiát (13 éves, Budakeszi) a mai hősökről írt esszéért,

valamint a 12 év alatti kategóriában Nagy-Miticzky Márk Telkiből, Kis-Lőrinc Péter, Géth Fruzsina – Hudáki Katinka , valamint Hencz Gyöngyi – Vadász Bori Budakesziről.

Dicsérő oklevélben részesültek Dudits Luca, Aszódi Dorka és Nagy Áron, valamint 2. d és a 2. e osztály tanulói. A díjakat Hidas Mátyás, a Budakeszi Kultúra Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át a május 28-i gyermeknapi rendezvények keretében a Kálvin-teremben, ahol Juhos-Kis Sándor, Telkiben élő erdélyi származású festőművész többek között a nándorfehérvári ostrom egyes jeleneteit ábrázoló festményei mellett a nyertes pályaművek is megtekinthetők voltak.

Koós Hutás Katalin

A pályamunkák megtekinthetők a www.budakeszikultura.hu címen.


Vissza