Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Jubileumot ünnepelt a zeneiskola

Kultúra

2006-06-01


Fennállásának 15 éves, névfelvételének 10. évfordulóját ünnepelte a budakeszi Czövek Erna Zeneiskola május 19-én a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium aulájában. Bár a zeneiskolai oktatás Budakeszin már 1973-ban megindult érdi, majd 1987-ben százhalombattai kihelyezett tagozatként, mégis 1991-ben nyerte el az intézmény az önállóságát, amikor a helyi önkormányzat átvette a fenntartását.

Köszönetet is mondott ezért az akkori önkormányzat polgármesterének, Szemereki Zoltánnak Kapitány Katalin akkori és Barcsik Hédi, jelenlegi igazgató is. Õket pedig a volt polgármester és Bechtold Gábor, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke köszöntötte virágcsokorral a jubileum alkalmából. Az iskola jelenleg közel háromszáz diákot oktat tizenhárom tanszakon.
A jelenlévők meglepetésekben bővelkedő ünnepi koncertet láthattak. Az egyik ilyen meglepetés – az iskolai jelenlegi és volt diákjainak és tanárainak nagyszerű előadásain kívül - az volt, hogy az Opera Zongoraterem, a Steinway & Sons, a Boston és az Essex zongorák és pianínók kizárólagos magyarországi forgalmazója egy valódi Steinway hangversenyzongorát bocsátott az iskola rendelkezésére a jubileumi koncert idejére, amit nem csak a fellépő zongoristák, de a koncert végeztével bárki kipróbálhatott.   

kohuka


Vissza