Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Páty díszpolgára lett Laboda Gábor MSZP-s parlamenti képviselő

Közélet > Páty

2008-04-23


A községért végzett eredményes tevékenységéért díszpolgári címet adományozott Páty önkormányzata Laboda Gábor MSZP-s parlamenti képviselőnek. Pátynak Laboda Gábor a kilencedik díszpolgára, a kitüntetéssel járó Aranyláncot a múlt héten adták át.

A kitüntetés indoka, hogy az országgyűlés 2005-ben törvényt hozott a fővárosi agglomerációban a termőföldek művelésből való kivonásának, elsősorban az agglomerációs települések aránytalan terjeszkedésének korlátozására. Pátyon ebben az időben éppen nagyszabású beruházásokba akartak kezdeni, s a törvény alkalmazása a falunak milliárdos nagyságrendű eladósodást okozott volna. Ezért Laboda segítségét kérték,aki egyéni képviselői indítványban zöld utat kért a folyamatban lévő pátyi beruházásokhoz. Így a parlament döntése szerint a kérdéses területek ipari és különleges sportövezeti besorolást kaptak. - nyilatkozott Bognár András polgármester az MTI-nek.

Ennek eredményeként jött létre külföldi befektetők finanszírozásában az M1 Üzleti Park és egy nemzetközi színvonalú golfpálya a falu határában. A helyben termelődő, évi több száz millió forintos többletjövedelem meghozta a falunak a fellendülést, 300 millió forintból új óvoda, 400 millióból pedig iskola épülhet. A tervek szerint 2010-ig a 6.000 lakosú helység valamennyi utcáját közművesítik, aszfaltozzák.


Vissza