Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Két hét az élet?

Olvasói levelek

2008-05-06


A települési önkormányzat által befogott, veszettség ellen igazoltan oltott ebek tizennégy napon belül az állattartónak visszaadhatók. A tizennégy napig ki nem váltott ebek értékesíthetők vagy kiirthatók. A külterületen talált gazdátlan, kóbor ebeket, macskákat a vadászati engedéllyel rendelkező személyek kötelesek a külön jogszabály szerint lelőni és ártalmatlanná tételükről intézkedni.

Az önkormányzatokkal szerződésben álló gyepmesterek rendszeresen járják a településeket és elviszik a közterületen tartózkodó ebeket akkor is, ha biléta van a kutya nyakörvén. Ne engedjék el otthonról elkóborolni az ebeket, mert ezzel szabályt sértenek. Ha mégis elveszett a kutyájuk, érdeklődjenek a saját és a szomszédos települések önkormányzatainál a gyepmesterek által befogott ebekről. A kutyák gyakran több kilométert is kóborolhatnak, akár két-három hónapon keresztül, míg a gyepmester kezébe kerülnek, ezért nem elég egyszer keresni őket! A keresésben segítséget nyújthatnak a helyi állatvédő szervezetek, amelyekről felvilágosítást a helyi önkormányzat ad. Ha nincs helyi állatvédő szervezet, segítenek más országos állatvédő szervezetek is. Információ: S.Margit 06 29 351 537, 06 20 2277547, www.kutyakereso.zug.hu

Vegyék komolyan az FM rendeletet. A gyepmesteri telepekre bekerült kutyák száma messze meghaladja az örökbe adható kutyák számát, ezért a gyepmesterek kénytelenek kiirtatni őket a tizennégy nap lejártával, ha a gazdájuk nem jelentkezik.

Mohácsi Zsuzsanna állatvédő


Vissza