Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budakeszit elkerülő új buszjárat a fővárosba

Közélet > Pest megye

2008-12-17


December elsejétől új járatot indított a Volánbusz Budapest, Etele tér és Budajenő között. A Biatorbágyot, Pátyot és Telkit összesen húsz megállóval érintő 778-as járat Budakeszi elkerülésével új eljutási lehetőséget biztosít az agglomerációból a fővárosba ingázók számára.

A járatok az M1 autópályán közlekednek. Budajenőről a főváros felé hajnali 5 órakor indul az első busz, fél nyolcig negyven percenként, majd délután fél kettőtől fél hatig óránként szállítja az utasokat. Az Etele tértől 12.30-kor indul először járat és este fél nyolcig óránként közlekedik. Hivatalos menetideje a harmincegy kilométeres teljes vonalon ötvenöt perc. Ez alatt hat biatorbágyi, hét pátyi, négy telki és két budajenői állomáson áll meg.

A Volánbusz illetékesének tájékoztatása szerint a jegyárak a Volánbusz díjszabásának megfelelően, a leutazott távolság szerint változnak, a helyközi közlekedésben alkalmazott díjakkal és kedvezményekkel. A járatokra a Volánbusz Zrt. által rendszeresített bérlet, a főváros közigazgatási határain belül Budapesti Egyesített Bérlet (BEB) is használható. A VOLÁNBUSZ Zrt. új, viszonylatokat is tartalmazó bérletet vezet be még idén decemberben. Az utazási viszonylatok rögzítésével az utazási szokásokat szeretnék jobban megismerni és ezzel az utazási kínálatot javítani. De decemberben a Budapest-Budajenő, Budapest-Telki, Budapest-Páty és Budapest-Biatorbágy viszonylatokra kiállított bérletigazolványokat és viszonylatigazolásokat elfogadják.

A Budakeszi utat tehermentesítő új szolgáltatás az érintett települések kérésére valósult meg. Biatorbágyon három új megállót is kialakítottak (Szily Kálmán utca, Tavasz utca, Kinizsi utca), melyek révén a település újabb részei is bekerülnek a közösségi közlekedés vérkeringésébe.

Az új járat bevezetésével kapcsolatos változások:
A 781/14 számú járat (ind.: 5:10 Zsámbék; érk.: 5:54 Budapest, Széna tér) megszűnik, pótolja a 787/4 számú járat, ami Zsámbékról indul 5:10-kor, Budapestre érkezik 5:55-kor.
A 781/130 számú járat (ind.: 6:45 Páty, aut.ford.; érk.: 7:35 Budapest, Széna tér) megszűnik. Helyette azonban a 781/34 számú járat (ind.: 6:50 Páty, aut.ford., érk.: 7:40 Budapest, Széna tér) és a 784/12 számú járat (ind.: 6:56 Páty, aut.ford., érk.: 7:45 Budapest, Széna tér) közösen tudják pótolni.

Vissza