Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szabad út a golfvárosnak - leleplezik a beruházót - lemond a polgármester

Gazdasági rovat > Páty

2010-02-22


A mára összehívott rendkívüli ülésen a képviselők többségi szavazatával elfogadták a szabályozási tervnek azt a módosítását, amely lehetővé teszi a Grupo Milton spanyol beruházó számára, hogy Telki határában megépítse a golfpályaként indult, mára Páttyal közel azonos lakosságszámú lakóingatlan-beruházását.

A pátyi képviselő-testületi ülés megkezdése előtt alig egy-két órával megjelent az index.hu honlapján Kemény pornó, Rom-Mánia, Balatonrig címmel egy leleplező írás, amely Kovács Bence Jánosnak, a pátyi gigaprojektet beruházó spanyol Grupo Milton Holding elnökének, Magyarország 10. leggazdagabb, negyvenedik életévét még be sem töltött emberének eddig kevéssé ismert múltjából közölt részleteket.

Miközben egyre többen kattintottak rá a meglehetően botrányos részleteket tartalmazó cikkre, a pátyi képviselő-testület megszavazta a beruházáshoz szükséges szabályozási tervmódosítást , figyelmen kívül hagyva az ügyben tartott népszavazás eredményeit, az állami főépítész kritikus észrevételeit, a jövő nemzedékek állampolgári biztosának figyelmeztető levelét, az ellene benyújtott alkotmánybírósági beadványt, a botrányos híreket és a hónapok óta tartó civil tiltakozásokat.

Kedves Telki Lakótársaim!
A mai napon bejelentettem lemondásom a képviselő-testület felé. Az önkormányzat vezetését a választásokig Móczár Gábor alpolgármester látja el. Mindenkinek köszönöm az elmúlt 3 és fél évben az önkormányzatnak nyújtott segítséget és a közös munkát.
Telki, 2010. február 22.
Danóczy Balázs
Forrás: www.telki.hu
Majd néhány órával a a leleplező cikk megjelenése és a pátyi önkormányzati döntés megszületése után Danóczy Balázs, telki polgármestere váratlan hirtelenséggel lemondott polgármesteri megbízatásáról. Döntése okáról sem megdöbbent munkatársainak, sem lapunknak nem nyilatkozott, állítása szerint váratlan lépését a későbbiekben sem kívánja megindokolni. A megfontoltságáról jól ismert polgármester környezete szerint valami nagyon súlyos dolognak kellett történnie ahhoz, hogy ilyen hirtelen lépésre szánta el magát. A meglehetősen szűkszavú, de annál többet sejtető levél hátterét tehát egyelőre kénytelenek vagyunk az olvasók fantáziájára bízni.

A jelenlegi Pátytól lénygesen távolabb, közvetlenül Telki közigazgatási határára épülő gigaberuházás ellen annak napvilágra kerülése óta a telki önkormányzat nagyszámú helyi lakos támogatása mellett határozottan tiltakozik.

Koós Hutás Katalin

*

Kapcsolódó cikkünk:
Kizárnák a pátyi fideszeseket a pártból - 2010-02-24
Lemondott a polgármester - 2010-02-24
Szabad út a golfvárosnak - leleplezik a beruházót - váratlanul lemond a polgármester Telkiben - 2010-02-22
Rendkívüli ülésen döntenek Pátyon a golfváros sorsáról - 2010-02-20
A szükségesnél kevesebben mentek el szavazni - 2010-02-15
Elmaradtunk a felelősségtudat fejlődésében - 2010-02-07
Egyelőre szántó marad a fejlesztendő terület - 2010-02-05
Érvek és tények - 2010-02-04
Pátyé lehet a régió legerősebb gazdasága - 2010-02-03
Budakeszi a pátyi beruházás ellen szavazott - 2009-12-17
Mi készül Pátyon? - 2009-12-04
Február 14-én szavazhat a nép - 2009-12-03
Településméretű lakópark Páty és Telki között - soha nem látott lakossági ellenállás szerveződik - 2009-12-01


Vissza