Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Nagyszénás - Budakeszi mostoha gyereke!

Olvasói levelek > Budakeszi

2011-02-12


A 70-es évek elején parcellázta az akkori tanács Nagyszénás jelentős részét. Már abban az időben is a pénzhiány indokolta a terület áruba bocsátását. Akkori környezete nem volt éppen szívderítő, így nem véletlen, hogy a vásárlók a kétkezi dolgozók közül kerültek ki.

A tanácstitkár a lehangoló helyzetet különböző ígéretekkel (víz, villany, út) próbálta elfogadhatóvá tenni. Az ígéretek azonban nem teljesültek.

Hogy ma mégis van víz, villany és betonút a területen, az azoknak a telektulajdonosoknak köszönhető, akik kétkezi munkát és költségeket sem sajnálva azt létrehozták. Ehhez soha nem járult hozzá sem a tanács, sem az önkormányzat - a gáncsoskodáson kívül, ami a mai napig érződik. Azt tapasztaljuk, hogy a választások idején mindenféle ígéret elhangzik és utána minden feledésbe merül. Az önkormányzat csak az adózás miatt tartja számon Nagyszénászugot. Viszonzás nélkül ez jelentős bevétel.

A kilátástalanság miatt egyre többen hagyják parlagon a telküket, ami visszaveti a fejlődés lehetőségét és végül sokkal többe fog kerülni a városnak, ha a lakók összetételének megváltozásával az igénytelenség és a nemtörődömség lesz az úr a területen. Jelenleg még kismamák tolják a babakocsikat a göröngyös, sáros földúton, s a gyerekek az úttest szélén botladoznak reggel, este az iskolába és vissza. Ki tudja meddig viselik ezt a helyzetet. Ezt nem észrevenni nagy mulasztás. 

Dománszky Pál


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg