Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szent Anna napi búcsú Perbálon

Kultúra > Perbál

2011-09-02


A perbáli Szent Anna napi búcsú három napos rendezvénysorozata július 29-én kezdődött a közösségi házban. Lisztes László Tiszaháti templomok című fotókiállítását Simon Péter történész nyitotta meg. Az eseményen a Táti Német Nemzetiségi Dalkör és a Maklári József kórus adott hangversenyt.

Ez alkalommal került sor a Mézeskalács Óvoda új szárnyának alapkőletételére. A földbe helyezett urnában egy napilap, a Perbáli Hírmondó legutóbbi száma, a faluról készült kiadvány, az ünnepség meghívója, valamint gyerekrajzok és fémpénzek üzennek az utókornak. Az eseményt követő borkóstolón a pécselyi Mészáros Pince mutatkozott be a Plébániakertben, ahol Keresztes Nagy Árpád és Fejér Simon muzsikált.

Szombaton délután a Plébánián megnyílt a Színről színre című kiállítás, amely Bodnár Enikő és Bodnár Ervin munkáiból mutatott be válogatást. A kiállítást Szalontai Éva iparművész nyitotta meg. A Plébániakertben ezen a délutánon a Musztáng SE tartott akrobatikus Rock and Roll bemutatót, majd a Boleró együttes, a Blues Baráti Társaság, a Zé-Zaj, végül az Éjszakai Műszak szerepelt.

Vasárnap az ünnepi szentmisét követően a községházán Varga László polgármester Perbálért érdeméremmel tüntette ki az iskola konyhájának dolgozóit. Ez volt az első alkalom a díjazás tizenegy éves fennállása óta, hogy nem egy személy, hanem egy közösség munkáját ismerték el vele. A községháza tanácstermében megnyílt Keresztúri Anna fotókiállítása, akinek fényképei már jó ideje díszítik Perbál kiadványait.

Délután a Plébániakertben fakörhintázás, solymászbemutató, kötélverés, fafaragás és tűzzománc készítés várta az érdeklődőket. Sándor Dezső zenekara és a Tücsök citerazenekar muzsikált, a MárkusZínház tartott előadást. Fellépett még a Kövér Hattyúk fúvószenekar, a Ringlein tánccsoport és a Madarak Házibuli Zenekar, majd a Kontáros együttes tartott táncházat.

Az idei búcsú újdonsága, hogy a római katolikus egyházközség néhány lelkes tagjának köszönhetően megújult a Plébániakert pincéje, amely újabb közösségi teret jelent majd a perbáliak számára.

Tóth Anna


Vissza