Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A Stulwerk is részt vett az iszapkatasztrófa utáni helyreállításban

Gazdasági rovat > Budakeszi

2011-10-04


A budakeszi bútorgyártó cég, a Stulwerk Kft. Is részt vett a kolontári iszapkatasztrófa sújtotta területen az újjáépített házak berendezéseinek leszállításában. Hidas Mátyás, a Stulwerk Kft. vezetője és a Magyar Bútor- és Faipari Szövetség társelnöke nyilatkozott lapunknak.

Hidas Mátyás elmondta, hogy a Magyar Bútor- és Faipari Szövetség, amely tömörti a még meglévő hazai bútorgyártókat, egy meghavásos pályázat keretében tett ajánlatot és nyerte el a megbízást az épülő házak berendezésének legyártására. A pályázat résztvevői profil szerint felosztották egymás között a feladatokat, így a Stulwerk kft. a heverőket, a franciaágyakat és a forgószékeket szállította és szerelte be az újonnan felszerelt háztartásokba, a májustól augusztusig terjedő időszakban.

Adományokkal és munkával számos magánszemély, szervezet és vállalkozás nyújtott segítséget az elmúlt egy évben a szerencsétlenül járt három település, Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely földönfutóvá tett lakosainak.

Devecser október 4-én egész napos program keretében adja át újjáépített középületeit és ünnepi programokkal kíván tisztelegni és fejet hajtani mindazok előtt, akik velük voltak és segítettek a nehéz napokban.

Kapcsolódó cikkünk: Közel nyolcszázezer forintnyi adományt gyűjtöttek a diákok - 2010-11-20

JELENTÉS DEVECSERBÕL, AMELYÉRT EGY NEMZET FOGOTT ÖSSZE
 
Egy év telt el a vörösiszap-katasztrófa óta.
Átélni sokaz újrakezdéshez elég. Devecser városa az összefogás jelképévé vált.
A döntésünk, hogy itt élünk tovább, kevés lett volna, kellett hozzá az Ön támogatása, bátorítása, szeretete. Így kaptuk meg a reményt. A lelki sebek begyógyulásához még sok időre van szükség, de a város arculatában bekövetkezett változás a világ számára is csoda. Csoda, melyet közösen értünk el. Ez úton szeretnénk fejet hajtani és tisztelegni mindenki előtt, aki velünk volt és segített.
Devecser köszöni, Devecser várja, visszavárja Önt!

Devecser Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívjuk Devecserbe a vörösiszap-katasztrófa 1 éves évfordulója alkalmából a 2011. október 4-én megrendezésre kerülő emlékezésrenyílt napra,

Toldi Tamás polgármester és Kovács László alpolgármester


DEVECSERBEN, AZ „ÖSSZEFOGÁS VÁROSÁBAN” az OKTÓBER 4-i EMLÉKEZÉS NAPJÁNAK PROGRAMJA:
 
 9 óra: Szentmise a Római Katolikus Templomban (Petőfi tér), amely után a templom egész nap nyitva lesz az itt elhelyezett kiállítás látogatói számára
10 óra: Az új Postaépület (Miskei u. 10.) ünnepélyes átadása, felavatása
12 óra: Emlékpark avatás
13.30 : A Rotary Ház (Árpád u. 7.) ünnepélyes átadása, megnyitója
14.30 : A Városi Művelődési Házban (Jókai u. 3.) a Belügyminisztérium és az OKF által a kolontári, devecseri és somlóvásárhelyi általános iskolák tanulói részére meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése és a díjak átadása (Közreműködnek: a Devecseri Vackor Óvoda gyermekei és az Állami Tűzoltó Zenekar)
15.30 : A Városi Könyvtár Galériájában (Petőfi tér 5.) Dr. Keskeny Ildikó ("Emlékezés és újrakezdés" címmel) és Szeifried Zoltán festőművészek kiállításainak megnyitója, művészek köszöntése A kiállítást megnyitja: Némedi Lajos a VMJV alpolgármestere. (Közreműködik: a Devecseri Zeneiskola Fúvós Kvartettje és a Devecseri Vackor Óvoda gyermekei)
16.30 : Az Új építésű lakóparkban a pergolánál a Koós Károly Egyesülés kiállítása, alkotók köszöntése, a Saubermacher cégcsoport által felajánlott játszótér felavatása.
16.45 : A Templomban (Petőfi tér) az Ajkai Jézus Szíve Plébánia Szent Cecília Kórusának hangversenye
17.30 : Állami Tűzoltó Zenekar térzenéje hallható (Helyszín: Rotary Ház környéke), fáklyás felvonulásra gyülekezés
18.15 : Fáklyás felvonulás (útvonal: az Emlékparkból – Új építésű lakóparkba)

A kiállítások, emlékhelyek október 4-től október 9-ig látogathatók ingyen.
Október 4-én már reggel nyitva lesznek, függetlenül a hivatalos megnyitó, köszöntés időpontjától.
Jöjjenek el, nézzék meg Devecsert!
Legyenek a vendégeink!
Gyújtsuk meg közösen az emlékezés fáklyáját!


Vissza