Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Moldvai és kárpátaljai gyermekek táboroztatásához kérünk támogatást!

Olvasói levelek

2005-06-01


Mi, a Budakeszi Jobb Kor Polgári Kör tagjai összefogva a szintén budakeszi Dafke Alapítvánnyal elhatároztuk, hogy ezen a nyáron – augusztusban – e két határon túli régióból 15-15 gyermeket hívunk meg egy tíz napos táborozásra.Tervünk szerint hozzájuk csatlakozna 15 hátrányos helyzetű gyermek kisvárosunkból, Budakesziről, így meghívottaink létszáma: 45 fő, plusz néhány felnőtt kísérő.

Célunk, hogy a különböző területekről érkező, más-más kulturális, anyagi, nyelvi háttérrel rendelkező, ámde egy nemzethez tartozó gyermekek a játékos foglalkozások – kézműveskedés, lovaglás, íjászat, színi előadások, népitánc-tanítás, kirándulások, népzenei koncertek – által a magyar kultúra értékeivel és a spontán szövődő barátságok élményeivel gazdagodva, identitás-tudatban erősödve térjenek majd haza, talán életre-szóló kapcsolatok alapjait teremtve meg.

A táborozás fő helyszíne a már régóta működő és igen sikeres pomázi Magyar Vártábor, de a programban állatkerti látogatás, esztergomi kirándulás is szerepel. A programszervezés érdekében 2005. május 1-jén gyűjtést rendeztünk, a felajánlott pénzbeli és egyéb támogatásokat ezúton is köszönjük! Külön köszönet Vecsey Zoltánnak, Tóth Zoltán zöldségesnek és a süteményeket sütő kedves asszonyoknak!

Budakeszi polgáraitól felajánlásokat kérünk a gyermekek néhány napos elszállásolására családoknál, augusztus 20–25. között.

Bővebb információ és jelentkezés:

Lőrincz Éva főszervezőnél

Budakeszi, Fő u. 129. (452-355).

A gyerekek útlevele, utaztatása, étkeztetése, belépőjegye, stb. tetemes összeget igényel, ezért kérjük tisztelettel, lehetőségeikhez képest az Önök anyagi támogatását is a Dafke Alapítvány számlaszámára:

11705008 – 20435480 – 00000000

Segítségüket előre is köszönjük!


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg