Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Tetszik - nem tetszik

Olvasói levelek

2006-09-01
Tetszik

 a világban történt örömteli eseményeknél vagy éppen a szerencsétlenségeknél az erdélyi magyar médiumok nem csak a román állampolgárságú, de az anyaországi magyarok, sőt más nemzetiségű magyar nevűek sorsáról is ugyanúgy tudósítanak. Nekik nem csak a romániai magyar, hanem minden magyar számít. Sajnos a magyar sajtó nem teszi ugyanezt az erdélyi, felvidéki, vajdasági vagy a kárpátaljai vagy a világon máshol élő magyarok esetében.
 az összefogás az országzászló létrehozására. Valóban megszépült Budakeszi bejárata. Köszönet érte azoknak a személyeknek, az adományozóknak, akik önerőből, nagy elszántsággal és akarattal meg tudták valósítani mind az országzászlót, mind a Himnusz-szobrot. Ez az összefogás talán garancia lesz arra is, hogy a terület rendben tartásáról is gondoskodni tudnak majd.

Nem tetszik

 A szelektív hulladékgyűjtő konténerek a Fő téren. A konténereket forgalmas, de mégis félreeső, budakeszi lakosok lakhatási feltételeit nem romboló helyszíneken állították fel, kivéve a Fő teret. Egy élelmiszer áruház, a bölcsőde, a posta, kertes családi házak, színvonalas bank és egy étterem és pizzéria által körülölelt téren, ahol a Budakeszi testvérvárosi polgármesterei által elültetett emlékfák állnak, elfogadhatatlanok azok az állapotok, amelyek e kukák jelenlétével jelenleg óhatatlanul együtt járnak: széthullott szemét, bűz, zaj, kotorászó kóbor macskák, kutyák és emberek, időnként patkányok. Ez nem kisvárosi főtérre való. Javaslat: a polgármesteri hivatal udvarának hátsó csücske, ami központi hely, de mégis eldugott és a közpénzen fizetett, ott posztoló biztonsági őr felügyelhetné a kukák sorsát.
 A Vadaspark és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet bejáratánál lévő parkolóban az „idegenforgalmi látványosság”. Egy kiégett lakókocsit először kihúztak a parkolóba, majd szétszedték és otthagyták.

 


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg