Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A Telki Női Kar

Kultúra > Telki

2006-11-15


 A 25 tagú Telki Nőikar 2003. december elején alakult. Az énekesek többsége évekig tanult játszani valamilyen hangszeren és több évig énekelt kórusban. Az utóbbi néhány évben lendületes fejlődésnek indult községben egyre növekvő igény jelentkezett aktív helyi kulturális élet megteremtésére. Ez az igény hívta életre a kórust. December 3-án a kórus jótékonysági koncertet ad a Telki Általános Iskolában a helybéli rászorulók karácsonyának szebbé tételéért.

Az énekkar nemcsak a település különböző kulturális és közösségi rendezvényein működik közre rendszeresen, de az elmúlt évben kétszer Ausztriában is fellépett.
 Az együttes a megalakulása óta eltelt három év során mintegy 30 darabból álló repertoárt alakított ki, mely a reneszánsz művektől a kortárs zeneszerzők darabjaiig minden korstílust reprezentál, egyaránt énekelnek egyházi és világi műveket, a capella és kíséretes kompozíciókat is. A művek magasszintű megszólaltatására törekednek, lehetőleg eredeti nyelven.
 2005. év folyamán a belga Moucron városából érkező Odace kórust látták vendégül. A belga énekkar vezetője két szemesztert hallgatott a Budapesti Zeneakadémián, ahol a telki kórus vezetője is tanult. Innen az ismeretség. A moucroni énekegyüttes nagy sikerű koncerteket adott Magyarországon. A Telki Nőikar 2006. tavaszán viszonozta látogatásukat, és adott két koncertet Belgiumban.
 A Szegedi Ifjú Zenebarátok Kórusával is sikerült együttműködést kialakítani. A szegediek 2006. tavaszán vendégszerepeltek Telkiben, a Nőikar pedig 2006. novemberében viszonozta látogatásukat.

A TELKI NÕI KAR

 SZERETETTEL HÍV MINDENKIT

ADVENTI JÓTÉKONYSÁGI KONCERTJÉRE

 2006. december 3-án

 advent első vasárnapján 16 órakor

 a Telki Általános Iskolába.

 Közreműködnek:

 Telki Nőikar-zongorán kísér Farkas Veronika

 A koncert ingyenes, azonban a Katolikus Karitász szeretettel fogadja anyagi és természetbeni adományaikat a környékbeli rászorulók karácsonyának szebbé tételéhez.

 Az Egyházközség a koncertet követően rendezi meg hagyományos jótékonysági vacsoráját 

a Telki Általános Iskolában, melynek keretében egy-egy család az aznapi vacsorájára fordítandó összeget a szegények javára ajánlja fel. Cserébe a plébánia krumpli vacsorán látja őket vendégül. A jótékony felajánláson túl a vacsora célja, hogy az egybegyűlteknek lehetőséget teremtsen egy kellemes este eltöltésére és egymás jobb megismerésére.

 

 

 


Vissza