Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Tetszik - nem tetszik

Olvasói levelek > Budakeszi

2006-11-21
TETSZIK

– a megválasztott polgármester, miután plakátjainak felülragasztásával megköszönte a szavazatokat, a lehető leghamarabb megtisztította a várost feleslegessé vált plakátjaitól, míg a többi jelölt tépett, kifakult portréi még most ott áznak az esőben.
– az országzászló és a Himnusz-szobor, de …

NEM TETSZIK
– hogy felavatva 2006. augusztus 20-án volt. Emlékeztetőül ott van a Gesztenyéskert vendéglő kerítésén a meghívó tábla. Ottfelejtették vajon, avagy direkt van ott?
– A buszmegállóban egy szép ízléses táblán ki van írva, kik támogatták a zászló állítását. Ez is nagyon helyes, tudja csak meg, aki arra jár, leszáll a buszról, kik segítik városunkat. De: A táblán régebben egy nagyon ízléses Budakeszi térkép volt, melyről az emberek tájékozódni tudtak. Hol a térkép? Az nem lenne annyira fontos, mint a támogatók névsora?
– A Himnusz-szobor igazi látványosság, szinte zarándokhely, ami jó. DE: A parkban a gázállomás bejáratánál ott áll az építés óta egy lakókocsi, rajta a tábla, hogy „Figyel-őr biztonsági szolgálat által kutyával őrzött terület", de se kutya, se őr, csak egy kopott lakókocsi, alatta kiégett fűszőnyeggel. Figyelmeztetésként van ott? Ottfelejtették?
– A kerítésen kívül autók parkolnak, úgy festői összevisszaságban. Korábban is itt tették le autójukat a Páty, Zsámbék, Telki felől érkező autósok és mentek tovább a 22-es busszal és ma is itt teszik le, nem érdekli őket a szobor. Nem lehetne egy kis átalakítással ide egy rendezett parkolót létesíteni? Ne adj isten P+R-nek hívhatnánk. Még tán pályázati pénzt is lehetne rá kapni.
A zöld csőkerítést kb.1 méterrel beljebb vinnék, a hevenyészetten murvával felszórt útszélét tovább, rendesen felszórnák, esetleg leaszfaltoznák és kijelölnének parkolóhelyeket, halszálkásan vagy az útra merőlegeseket.  Örömmel használnák az autósok. Ha még esetleg az önkormányzat alkalmazna nyugdíjasokat (aktív korúakat), egy fizető parkolót is ki lehetne alakítani itt. A bejövő pénzből lehetne finanszírozni a szobor és a park karbantartását. Lehet, megérné megcsinálni?


Vissza