Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A közétkeztetés nem tömegétkeztetés

Közélet > Budaörs

2021-11-16


A közétkeztetés nem azt jelenti, hogy valamilyen táplálékot adunk a gyerekeknek, a kórházaknak, vagy a munkahelyeknek, hanem azt, hogy minőségi ételeket kapnak megfizethető áron - mondta november 5-én Budaörsön Tuzson Bence államtitkár, aki a Közétkeztetési szakácsverseny 2020-2021 elődöntőit lezáró sajtótájékoztatóján arról beszélt, fontosak az olyan események, amelyek a közétkeztetés minőségét javítják.



Fontos az egészséges étkezés, fontos, hogy a gyermekeink finom ételeket kapjanak, és olyanokat, amelyektől egészséges felnőtté válnak - tette hozzá a a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára. Hasznosak az ilyen versenyek, mert gyarapítják a minőségi ételek elkészítéséhez szükséges tudást, és a résztvevők jobb ételeket tudnak majd készíteni. Az államtitkár közölte: tíz évvel ezelőtt 28 milliárd forintot költött a magyar kormány közétkeztetésre, ma ez 87,5 milliárd forint. Hozzátette, az állami támogatás segítségével a gyermekek, az óvodások zöme, az iskolások jelentős része már ingyen juthat közétkeztetéshez. Még két tennivalója van a kormányzatnak - folytatta -, el kell érni, hogy több magyar alapanyagot használjanak fel a közétkeztetésben, valamint támogatni kell a magyar gazdákat abban, hogy folyamatosan jó termékeket tudjanak szállítani, mert az ellátásbiztonság is fontos.

Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke, a rendezvény szakmai védnöke elmondta: a hivatal a termőföldtől az asztalig kíséri végig a magyar termékeket, amelyek jó minőségűek és biztonságosak. (MTI)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg