Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A második a Prohászka

Panoráma > Budakeszi

2023-06-22


Több mint 160 ezer anyaországi és külhoni diák vett részt a nemzetpolitikai államtitkárság Határtalanul középiskolai vetélkedőjén, melynek június 14-i nagydöntőjén a magyar kultúra, történelem, néprajz, földrajz és a magyarságot érintő kérdések területén mérték össze tudásukat a többhetes verseny résztvevői. A részvétel minden eddigi rekordot megdöntött: a döntőbe 37 csapat jutott, 18 Magyarországról, 19 pedig a határon túlról.Az online nagydöntő résztvevőit köszöntve Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt mondta: túlzás nélkül kijelenthető, hogy a Határtalanul! program és a Határtalanul középiskolai vetélkedő mára az egyik legfontosabb nemzetpolitikai program. Nemcsak élmény, nemcsak vetélkedő, hanem a nemzeti összetartozást erősítő közösségkovácsoló erő, amelynek köszönhetően egyre javulnak a kapcsolatok a magyarországi és a határon túli fiatalok között - fogalmazott. Az államtitkár gratulált minden döntős csapatnak, és arra kérte a fiatalokat, hogy a verseny lezárulta után is őrizzék meg a játék során kialakult kapcsolatokat, barátságokat.

A vetélkedő első helyezettje holtversenyben a budapesti Eötvös József Gimnázium 10. b. osztálya és a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. k. osztálya lett. A második helyen a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata, a harmadik helyen pedig a Beregszászi Bethlen Gábor Líceum osztálya végzett.

A Határtalanul középiskolai online vetélkedőn első helyet elérő csapat 1 millió forint pénzjutalomban részesül, emellett a szervezők több mint 1000 további jutalmat és ajándékot osztanak ki a versenyzők között. A nagydöntőbe jutott osztályok felkészítőtanárai 100 ezer forint ösztöndíjban részesülnek csapatonként, a legjobb csapatok pedig augusztus végén részt vehetnek a noszvaji Honfoglaló táborban - közölték. (MTI)


Vissza