Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Díjat kapott a ROM-projekt

Kultúra > Zsámbék

2023-11-20


Versényi Anna debreceni iskolapszichológust KÉPesek című művészeti programja kapta idén a Ludwig Múzeum Arttransfer-díját hátrányos helyzetű kamaszoknak szervezett depresszió és önsértést megelőző, a mentális egészség helyreállítását célzó művészeti programjáért. Somogyi Zsuzsanna egy zsámbéki rom feldolgozásán keresztül, kamasz diákokkal jutott el progresszív megoldásokig és a tematikus Mind Boxok elkészítéséig.A tájékoztató szerint a KÉPesek egy olyan komplex, lelki egészségmegőrző és kreativitást fejlesztő, divergens tanulási módszereket is érintő egyéves kurzus, amely a kortárs művészetek beemelésével zajlik. A tájékoztató szerint a zsűri méltatásában kiemelte, hogy a szakember példaértékűen építi be a kortárs művészetet az önismereti és más problémás esetekkel foglalkozó klienseinek munkájába.    

A szakmai grémium két további pályázatot emelt ki: a ROM projektet, amelyben Somogyi Zsuzsanna egy zsámbéki rom feldolgozásán keresztül, kamasz diákokkal jutott el progresszív megoldásokig és a tematikus Mind Boxok elkészítéséig. Garami Gréta a Deák 17 Galéria igazgató helyettesének munkáját pedig azért értékelte a zsűri, mert ifjúsági és gyermekgaléria vezetőjeként képes volt nyitni a demenciával élő idősebb korosztály irányába, együttműködve a Gödöllői idősotthonnal, illetve elmélyült foglalkozásokat valósított meg.

A második fordulóba bejutott pályázók oklevélben és a Ludwig Múzeum kiadványaiból álló könyvjutalomban részesültek. A második fordulóba bejutott pályázati anyagokat elérhetők a díj honlapján.

Idén ötödik alkalommal írta ki a Ludwig Múzeum a díjpályázatot, amelyre olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok jelentkezését várta, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs képzőművészet közvetítéséért és népszerűsítéséért. Az idei téma a gondoskodás volt, kapcsolódva a Ludwig Múzeum ezévi kerettémájához, s vele a Vigyázat, törékeny! / Handle with care című kiállításhoz - áll a közleményben. (MTI)


Vissza