Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Február 15. Péntek Dániel a ZSOLTÁROK üzenetéről tart előadást Budakeszin

Programajánló

2024-01-15
A budakeszi Protestáns Kör szervezésében
2024. február 15-én, csütörtökön 19 órakor
a Kálvin-teremben (Budakeszi, Fő u. 159.)
 
A zsoltárok üzenete
 
Péntek Dániel Gábor egyetemi adjunktus
(Károli Gáspár Református Egyetem, Hittudományi Kar, Bibliai Teológiai és Vallástörténeti Tanszék)
előadása.
 
Adományokat a Protestáns Kör működésére a helyszínen köszönettel elfogadnak.


Péntek Dániel a budakeszi református gyülekezetben nőtt fel és feleségével, más családtagjaival együtt, most is gyülekezeti tagunk, alkalmanként igei szolgálatot is végez köztünk. A Károli Gáspár Református Egyetem Facebook oldalán így mutatják be:

PentekDaniel.jpg

Péntek Dániel, egyetemünk fiatal oktatója teológiai tanulmányai elején döntötte el, hogy mélyebben szeretne foglalkozni a Bibliával és az ókori kultúrákkal. A teológia mellett bölcsészhallgatóként más ókori nyelveket, így sumert és akkádot is tanult, héber nyelvből pedig
mesterszakos diplomát szerzett. Jelenlegi kutatásai a zsoltárköltészethez kapcsolódnak – elsősorban a héber nyelvű zsoltárköltészetben megjelenő motívumok különböző, szövegükben eltérő megjelenéseit vizsgálja. Az elkövetkező években pedig tovább szeretne foglalkozni ezzel a témával. A Hittudományi Kar Bibliai Teológiai és Vallástörténeti Tanszéken az Ószövetséggel, illetve ókori vallásokkal és kultúrákkal kapcsolatos tárgyakat oktat: Bibliai kortörténetet, Ószövetségi teológiát, valamint óizraeli és ókori vallástörténetet.
-----
Szabadidejét elsősorban a családjával tölti, emellett rendszeresen fut (erdőben, terepen) és szívesen játszik furulyán reneszánsz és barokk zenét.


Vissza