Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Február 5-ig MARA Kinga Villő festménykiállítása a Kultúrkúriában

Programajánló

2023-01-05
2023. január 11. - február 5. vasárnapig
Tizenöt stáció - Mara Kinga Villő festőművész kiállítása
A kiállítást megnyitja: Takaró Károly, ny.á. dandártábornok, ny.á. tábori püspök 2023. január 11-én 18 órakor.
Közreműködik: Tóth Andor furulya, Biró Sára ének.

A képzőművész keresztút-sorozata a keresztény ikonográfiához képest újszerű megfogalmazásban dolgozza fel Jézus keresztútját. A kiállított képeken nem Jézust látjuk, hanem az Ő szemével nézve járjuk végig a tizenöt stációt.

"Festőművészként végeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.
Festészeti munkám személyes élményekből, érzésekből táplálkozik. Jellemzően olajfestményeket, akvarell képeket és monotípiákat készítek. Képeim figurálisak, de nem realisták, az absztrakt festői megoldásokat szeretem szembeállítani a valóság ábrázolásával. Meghatározó jelentőségű számomra hazám népművészeti mintakincse, saját kultúránk motívumait, sajátosságait fontosnak tartom újrafogalmazni, megtartani a kortárs festészetben. Visszatérő témám az anyaság és Szűz Mária személye. Azt gondolom a művész feladata a szépet, a többletet láttatni. Én a környezetem ábrázolását tűztem ki célul, a körülöttem lévő világot szeretném, saját látásmódommal megfesteni.
Számos csoportos kiállításon vehettem részt, itthon, a Kárpát-medence, Kelet-Európa, illetve Ázsia múzeumaiban egyaránt, képeim megtalálhatóak a Kínai Nemzeti Művészeti Múzeum Európai Gyűjteményében, mint az oroszországi M.S.Tuganov Állami Művészeti Múzeum anyagában is. "
Mara Kinga Villő

Díjtalanul megtekinthető 2023. január 12-étől február 5-éig naponta 10-18 óráig

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom u. 2-10.
Telefon: 392-0860, 20/322-7171
www.kulturkuria.hu
facebook.com/kulturkuria


Vissza