Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Idén is folytatódik a #Kedves Zsámbék!

Kultúra > Zsámbék

2023-08-02


Az ötödik nyáron várja a nézőket a Seres Tamás rendezte #Kedves Zsámbék! zenés felolvasószínház a Zsámbéki Nyári Színházban: augusztus 13-án látható a következő előadás. A Zichy-kastély ősfás udvarán irodalom és zene találkozik, neves magyar színészek és zenészek idézik meg nagy költőink gondolatait és hoznak létre feledhetetlen pillanatokat - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.Augusztusban érkezik a zsámbéki szabadtéri színpadra a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház A helység kalapácsa című produkciója. Az előadást augusztus 18-án láthatja a közönség. A közleményben kiemelik, hogy a Zsámbéki Nyári Színház az évek során egyre szorosabbra fűzte kapcsolatát a határon túli színházakkal. A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház produkciójának meghívásával ezt az együttműködést kívánják feléleszteni. "Ezt a társulatot kiemelten fontos műhelynek tartjuk az ott folyó markáns, progresszív, újító jellegű művészi munka miatt, emellett e meghívással a külhoni magyar művészeket is szeretnénk segíteni és támogatni nehéz és bizonytalan helyzetükben" - idézik a közleményben Russói Tamást, a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület elnökét.

Lackfi János Milyenek a magyarok? című könyvének színpadi változatát augusztus 19-én Őze Áron rendezésében mutatják be, Holecsko Orsolya és Auksz Éva szereplésével és a The Sharonz zenéjével. A közleményben kiemelik, hogy Lackfi János fontos szereplője a színház idei évadának. A Rocky színpadi változata után augusztusban a Milyenek a magyarok? című szórakoztató, szatirikus, önironikus Lackfi-kötet szövege elevenedik meg a zsámbéki ősfák alatt. Az előadás magunk mélyebb megismerésére és szembenézésre invitál, megértésre és elfogadásra tanít - emelik ki a közleményben.

Mint írják, Thuróczy Szabolcs, aki visszatérő vendég Zsámbékon, az idén Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című kocsmaáriájával áll színpadra. A produkcióban augusztus 6-án a főhős, Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg - írják a közleményben.

Új tematikával folytatódik a #kedvesZsámbék! című felolvasószínházi sorozat, ezúttal a Természet, a falu és a város témákhoz kapcsolódó műveket válogatott Seres Tamás rendező. A sorozat ötödik éve változatos irodalmi szövegekkel és ismert művészekkel várja a közönséget. Az idén az augusztus 13-ai előadásban Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Csákányi Eszter és Csorba Lóránt találkoznak a színpadon.

A nyári programsorozat augusztus 27-én zárul a Kártyajáték című produkcióval, amelyben Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán látható - áll a közleményben.

A Zsámbéki Nyári Színház előadásairól bővebb információ a https://zsambekiszinhaz.hu/musor-2023/ linken érhető el. (MTI)


Vissza