Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kétmilliárdot költött idén a Közút szemétszedésre

Közélet > Pest megye

2023-06-19


Lezárult a Magyar Közút Zrt. országos szemétszedési akcióhete: közel 200 útszakaszon gyűjtötték a közutas mérnökségi és irodai dolgozók a kidobott, illegális szemetet. Az akcióhoz országszerte csatlakoztak magánszemélyek, civil csoportok, oktatási intézmények is, az utolsó előtti napon pedig Lázár János építési és közlekedési miniszter is csatlakozott a Magyar Közút orosházi mérnökségéhez.Az illegális szemetelőkkel szembeni szélmalomharc évente 1,5-2 milliárd forintjába kerül a Magyar Közútnak, ezért rendszeresen szerveznek szemétszedési akciót szemléletformálás céljából. A mostani akció egyik kiemelt támogatója volt Lázár János, aki Mezőhegyesen csatlakozott a közutas mérnökségi dolgozókhoz. A miniszter kiemelte, hogy a hazai közutak mentén évi 12 ezer tonna szemetet dobálnak ki, ami nagyon sok pénzébe kerül az adófizetőknek.

„Ebből a pénzből nagyon sok utat tudnánk építeni, hogyha nem kellene szemetet szednünk a magyarok után” – nyilatkozta a miniszter.

Az építési és közlekedési miniszterrel készült, a témához kapcsolódó teljes videó itt érhető el: https://fb.watch/lbPR7PIq6B/

Forrás : Magyar Közút Nonprofit Zrt.


Vissza