Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kolorádó Fesztivál Nagykovácsiban

Kultúra > Nagykovácsi

2021-04-21


Kolorado_Fesztival_alice.jpgAlice Phoebe Lou, a Black Midi, Shygirl, Helena Hauff, Hunee, a Giant Swan és Roza Terenzi is szerepel az idei Kolorádó Fesztivál nemzetközi kínálatában augusztus 11-14. között az adyligeti Sztrilich Pál Cserkészparkban. A rendezvény nagyszínpadának két húzóneve a dél-afrikai énekes-gitáros-dalszerző, Alice Phoebe Lou,és a londoni rockcsapat, a Black Midi lesz.A 27 éves, funk és soul elemekkel dolgozó Alice Phoebe Berlinben él, és már kétszer járt Magyarországon: 2017-ben a Szigeten, 2018-ban az A38 hajón adott koncertet. Eddig három stúdióalbumot jelentetett meg: a 2016-os Orbit és a 2019-es Paper Castles után idén márciusban tette közzé Glow című anyagát, amelyet a Kolordón is be fog mutatni.

Szintén fellépett már Budapesten a kísérleti posztrockban utazó Black Midi, amely 2019-ben adott nagy sikerű műsort a Dürer Kertben. A négytagú csapatnak (Geordie Greep - ének, gitár; Matt Kwasniewski-Kelvin - ének, gitár; Cameron Picton - ének, basszusgitár, billentyűs hangszerek; Morgan Simpson - dob) abban az évben jelent meg első lemezük, a Schlagenheim, második albumuk pedig idén májusban jön ki Cavalcade címmel.

A Kolorádó hiphop-felhozatalában szerepel majd a szintén brit Shygirl (Blane Muise), aki nemcsak rapper, dj, énekesnő, dalszerző, hanem a NUXXE lemezkiadó és kollektíva alapítója, egyik vezetője. Érdekes, hogy stúdióalbuma még nincs, viszont kiadott már két EP-t és tizenhárom kislemezt. A fesztivál idei elektronikus felhozatalába tartozik a német újhullámos elektro előadó, dj-producer Helena Hauff, szintén fellép a Berlinben élő dél-koreai house producer és dj, Hunee, az agresszív zajtechnót szállító brit Giant Swan (Robin Stewart és Harry Wright duója), és az ausztrál dj-producer, Roza Terenzi, aki a tört ütemekben gazdag bulijairól híres.

A további fellépőkről és a fesztiválról minden információ megtalálható a www.kolorado.hu weboldalon. (MTI)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg