Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Már jövőre megújítanák a Budakeszi utat

Gazdasági rovat > Budakeszi

2023-03-02


Rossz állapotban van, de már jövőre megújulhat a Budakeszi út, amelyet nemcsak a fővárosiak, hanem az agglomerációban élők is gyakran használnak. Az érintett kerületek vezetői és Budakeszi polgármestere is azt reméli, hogy a kormány ezt a beruházást nem fogja leállítani. A fontos útszakasz felújításának tervezése már elkezdődött. Az elöregedett vízvezetékeket is kicserélhetik a Budakeszi út nyomvonalán."A cél az, hogy minél többen hagyják az autójukat kint, és ha lehet akkor közösségi közlekedéssel, busszal jöjjenek" – mondta az InfoRádióban Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere. Szerinte Budakeszin akkor teszik le a P+R parkolóban a gépkocsit és szállnak át a buszra, ha az a buszsávon tud végigsuhanni. Megjegyezte: ez hosszú távon azoknak is jó, akik az autóba maradnak, mert csökken a dugó. A legjobb pedig azoknak, akiket a busz a Széll Kálmán téren a metró kapujában tesz le.

A legfontosabb, hogy az út alatt húzódó elöregedett víznyomócső cseréje is része legyen a beruházásnak, és ne kelljen évekkel később ismét feltúrni a környéket.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere azt mondta, azon dolgoznak, hogy a Budakeszi út és a hozzá kapcsolódó szakasz is – például a Szilágyi Erzsébet fasor Budagyöngye és a János Kórház között – szintén közlekedésre alkalmas állapotba kerüljön.

A beruházás Budakeszit is érinti. Győri Ottilia, a település polgármestere elmondta, a tervezési folyamatnak egy olyan alsó átkötő út is a része, amivel Budakeszi belső közlekedését is javítani tudják. A Domb utcát összekötik a Budaörsi úttal, a Budaörsi utat pedig a Pátyi úttal, így a közlekedők egy részének nem kell kimennie Budakeszi főutcájára, hanem már az alsó szakaszon keresztül is haladhatnak.

forrás: Inforádió


Vissza