Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megújul a Lajos-forrás

Életmód > Pest megye

2021-03-04


A Lajos-forrás népszerű kirándulóhely Szentendre határában, a Visegrádi-hegységben. Számos turistaút érinti. A forrás már évszázadok óta Nagy Lajos király nevét viseli, aki szeretett vadászni ezen a környéken. A forrás vize a Jóvízű-patakot táplálja, de az arra járók is gyakran oltják belőle szomjukat. Fontos azonban tudni, hogy a forrásvíz minősége a vízhozamtól, évszaktól függően gyorsan változhat, így azt mindenki csak saját felelősségre fogyassza!A Pilisi Parkerdő az erdőgazdaság turisztikai infrastruktúrájának felújítása keretében a héten megkezdte a forrás megújítását a XXI. századi elvárásoknak megfelelően. A munkálatok előreláthatólag két hétig tartanak. Ez idő alatt megtisztítják a terméskőfalat, kijavítják a fugákat, kicserélik a kerítést és a kiskaput, és természetesen a forrás közvetlen környezetét is rendbe teszik.

Lajos-forras_2.jpg

A Lajos-forrás felújítását további 23 erdei forrás követi a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban megvalósuló fejlesztések részeként. Az év végéig megújul például a közelben található Salabasinai-kút, valamint a visegrádi Kaán-forrás és a Boglárka-forrás is.
A Pilisi Parkerdő felhívja mindazok figyelmét, akik a felújítás idején kirándulnának a Lajos-forráshoz, hogy a forrás környékét lezárták, így vízvételre most egy rövid ideig a reggel 8 és délután 3 óra közötti időszakban nem lesz lehetőség.

forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.


Vissza