Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A béke jó, a háború rossz

Közélet > Zsámbék

2023-03-22


Menczer_Zsambek_FB.jpgA kormány az azonnali béke pártján áll, amit elkezdtek címkézni, hogy "nem lenne igazságos, tisztességes", pedig a valóság egészen egyértelmű: a béke jó, a háború rossz - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügy-minisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára március 15-én Zsámbékon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulójának ünnepségén.Menczer_Zsambek_FB.jpg

Menczer Tamás arról beszélt, mostanában, amikor azt látjuk, hogy a mindennapi megélhetéshez szükséges feltételek egyre nehezebben elérhetőek, az energia egyre drágább, akkor úgy érzi az ember, korlátozzák a szabadságát, korlátozzák azt, hogy úgy éljünk, mint annak előtte. A helyzet nehéz, de hasonlóan az 56-osokhoz és a rendszerváltókhoz, mi is erőt kell, hogy merítsünk az 1848-as hősök példájából. "A recept pedig általuk adott: hazaszerető szívvel és a magyar érdekekre fókuszáló fejjel cselekedni" - fogalmazott az államtitkár.    

Menczer Tamás figyelmeztetett, ha egy politikus, akármilyen okból, a magyar érdeket hátrébb sorolja és más nemzet érdekeit teszi az első helyre, akár vélt jó szándékkal, akkor eltéveszti a célt és szakadékba vezeti azt a közösséget, amely a bizalmával megtisztelte. A magyar kormány első helyen és elsőként mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, a kormány döntéseit kizárólag a magyar érdek befolyásolja - hangoztatta az államtitkár.

Menczer_Zsambek_PM_FB.jpg

Menczer Tamás mellett Horváth László, Zsámbék polgármestere

(MTI/Fotók: Menczer Tamás közösségi oldala)


Vissza