Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Minden új Aldinál lesz e-töltő

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2022-02-24


Folytatódik az Aldi és az E.on együttműködése, amelynek keretében az energiavállalat telepíti az e-töltőket és nyújtja az e-mobilitási szolgáltatást az üzletláncnak; a megállapodás szerint az újonnan nyíló áruházaknál az igényektől függően egy vagy két töltőt telepítenek. Az E.on Hungária-csoport 2018 óta működik együtt a hazai e-autózás infrastruktúrájának fejlesztésén. Jelenleg 89 áruház parkolójában 136 töltőponttal várják az e-autósokat országszerte.Jamniczky Zsolt, az E.on Hungária csoport vezérigazgató-helyettese a közleményben hangsúlyozta: a két vállalat közösen lehetőséget teremt arra, hogy egyre többen, egyre könnyebben, gyorsabban és egyszerűbben férjenek hozzá a nyilvános töltőkhöz. A töltőhálózaton megújuló energiaforrásból származó, zöld áramot kínálnak, ezzel is segítve az ügyfeleket abban, hogy az elektromos autózás még fenntarthatóbb legyen.

Bernhard Haider, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója közölte, hogy a társaság biatorbágyi logisztikai központja, valamint boltjai teljes áramellátását zöld árammal biztosítják, és klímavédelmi projektek támogatásával ellensúlyozzák károsanyag-kibocsátásukat, így karbonsemlegesen működnek.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 153 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és több mint 4500 munkatársat foglalkoztat. (MTI)


Vissza