Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Németországi történetek 2.

Panoráma

2023-03-16


Egy, a parlamentbe már jó ideje legálisan bekerült párt, az AfD (Alternativ für Deutschland) baden-württembergi részlege Offenburgaban gyűlést tartott. Ez így szimpla hír, önmagában nem sejtet semmi furcsaságot. Csakhogy. Ezalatt az idő alatt ötvenhárom rendőr megsebesült, köztük 17-en annyira, hogy nem tudták ellátni a feladataikat, az újság úgy fogalmaz, hogy már nem voltak bevethetők, mert direkt rájuk célozva poroltókkal és botokkal támadtak.Többeknek légúti problémáik voltak, másoknak ütéstől, rúgástól voltak sebeik. Felmerül a kérdés, hogy miként és miért kerültek a támadók keze ügyébe "csak úgy spontán" tűzoltó készülékek és fegyvernek is beillő husángok? És mi indokolta ezt a brutalitást?

Eddig húsz résztvevő ellen indítottak eljárást és egy vizsgálati csoportot hoztak létre, hogy megállapítsák a személyi adataikat.

A rendőrség szerint mintegy 400 részvevő közül kétszázat kitiltottak a helyszínről. A vádak: súlyos rendbontás, hivatalos közeg elleni ellenállás, testi sértés. A rendőrök felszólításaira, hogy békésen hagyják el a területet a demonstrálók nem reagáltak.  
 
Az egyik transzparensen a következő olvasható: Linksjugend, vagyis baloldaliak, akik szocialista, bázis-demokratikus, antifasiszta és feminista fiatalok gyülekezete. Kb. 7300 tagot számlálnak és jobb jövőért aktivizálják magukat.

A balos Die Linke párthoz sorolják magukat, és azok fiatal szervezetükként fogadják el őket. A "solid" három szó  kezdőbetűiből áll össze = sozialistisch, links, demokratisch. Hát igencsak rácáfolnak a szolid szó valódi értelmére.
 
https://de.wikipedia.org/wiki/Linksjugend_solid

Még egy plakát látható a demonstrálók tömegében: Itt nincs helye az AfD pártnak (Alternativa Németországnak).

Nem véletlen, hogy a fiatalok így viselkednek az AfD ellen, hiszen Németország vezetése ezt a pártot teljesen kizárja mindenféle együttműködésből, azt hirdetik, hogy veszélyt jelentenek a demokráciára, rasszisták, ráadásul nem is titkolják, hogy az állami titkosszolgálat rájuk állították, annyira félnek tőlük. Minden lépésüket személyre lebontva figyelik, telefonjaikat lehallgatják, szélsőjobboldaliaknak ítélik meg őket, sőt besúgókat toboroznak a soraikból. Még az is elképzelhető, hogy ezeket a kaotikus fiatalokat, mondhatnám suhancokat is felheccelték megadva nekik a pártgyűlés helyét és időpontját.
 
A pártgyűlésen több témát is megbeszéltek, köztük követelik, hogy azonnal szüntessék be a német fegyverszállításokat a háborús feleknek, igazságos békét szeretnének, amelyik mindkét fél érdekeit figyelembe veszi, az oroszt és az ukránt is. A központi AfD-s vezetőség azt követeli, hogy Németország még fegyverszállítás leállításával is igyekezzen kimaradni a háborúból.

Az AfD kiáll amellett is, hogy az atomerőműveket igenis tartsák meg (már ami megmaradt belőlük az Angela Merkel lerombolási időszaka után, 10-ből 3 működik még), sőt arról kellene gondolkodni, hogy új nukleáris erőműveket kezdjenek építeni. Szörnyű, demokráciaellenes gondolatok. Nemde?

A manipulált fiataloknak meg nincs jobb dolguk, megtámadják a rendőröket, aki nem védhetik meg magukat, mert őket veszik elő, ha "szegény" fiatalokat bántják. Annyira "bátrak" ezek a suhancok, hogy már kapucnisan, maszkkal érkeztek a közelharcra, nehogy fel lehessen őket ismerni, és ütötték, verték, rugdosták a rendőröket, ahol csak tudták.
 
Feje tetejére állt világ ez.

Albrecht György
németországi tudósítónk


Vissza