Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Három hétre leáll a vasút

Gazdasági rovat > Pest megye

2023-10-26


Új fázisához érkezik a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Szárliget és Biatorbágy közti szakaszának felújítása október 27-én - hívta fel a figyelmet közleményében a MÁV Zrt. Ekkortól a munkák egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között. A felújítás ezen időszaka alatt vonatpótlóbuszok szállítják majd az utasokat.A MÁV-VOLÁN-csoport mindent elkövet azért, hogy az ideiglenes közlekedési rend a lehető legjobban alkalmazkodjon a helyzethez, az eddigihez képest kétszer annyi autóbusz áll szolgálatba, amelyek menetrendjét, útvonalát és mennyiségét összehangolják az utasigényekkel - hangsúlyozták.

Az utasokat arra kérik, hogy a szokásosnál nagyobb ráhagyással tervezzék meg utazásukat, mert a menetidők érdemben hosszabbodhatnak. A hosszabb közúti menetidők miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak 45-60 perccel, az elővárosban utazóknak 10-30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolni.

Kitértek arra is, hogy a pályafelújítás második szakaszával összefüggésben változik az 5-ös számú vasútvonal forgalmi rendje is, a tehervonatok forgalmát a győri fővonalról átmenetileg a Székesfehérvár-Komárom vonalra terelik át. Emiatt a személyszállító vonatok közlekedése itt szintén szünetelni fog, az utasokat Székesfehérvár és Komárom között ugyancsak vonatpótló buszok szállítják.

A teljes vágányzár három hete alatt érvényes menetrendet pénteken tette közzé a vasúttársaság a honlapján, a vágányzári hírek menüpontban. A változásokról és a menetrendekről részletesen a www.mav.hu/egyesvonal  weboldalon lehet tájékozódni.

Átszervezték az M1-es munkálatait a győri vasútvonal felújítása miatt

A Budapest-Győr vasúti fővonal felújítása miatt átszervezték az M1-es autópályát érintő munkálatokat - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. Nappal nem lesznek előre tervezett felújítási munkálatok az M1-es Biatorbágy és Tatabánya közötti szakaszán október 27. és november 17. között. Az autópályát érintő felújításokat átszervezték, ezzel is segítve a vonatpótló autóbuszok közlekedését. (MTI)


Vissza