Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szükség van a Budakeszit Budaörssel összekötő kerékpárútra

Sporthírek > Budakeszi

2021-06-15


05_bicikliut.jpgEzt erősítették meg azon az április 28-i egyeztetésen, ahol a két város vezetői, főépítészei és közlekedési szakértői mellett részt vett a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgató-helyettese, Somodi László is. Budakeszinek alapvető érdeke a kerékpárút megépítése, ezért összefogtak Budaörssel és Törökbálinttal.05_bicikliut.jpgBudaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás továbbra is támogatja a kerékpárút megépítését Budakeszi és Budaörs között, azt viszont fontosnak tartja, hogy olyan útvonalat találjanak a tervezők, amely természeti látványosságokat is kínál, s lehetőség szerint nem a balesetveszélyes közút mellett halad. Ez budaörsi oldalon az ipari parkkal ellentétes, keleti oldalt jelentené. A szakértők felhívták a figyelmet, hogy az érintett terület tulajdonosi viszonyai miatt a terv megvalósítása ez esetben magasabb költségekkel járna, további forrásokat igényelne.

Budakeszi polgármestere, dr. Győri Ottilia szerint minden nyomvonal-lehetőséget meg kell vizsgálni a költségek, a tulajdoni és a domborzati viszonyok, valamint a természeti értékek, fakivágások szempontjából is, a terveket pedig a két városnak össze kell hangolnia.

Budakeszinek alapvető érdeke a kerékpárút megépítése, ezért Budaörssel közösen igyekszik a szükséges forrásokat megszerezni a kiemelt jelentőségű beruházáshoz. A megbeszélésen döntöttek arról, hogy a lehetséges nyomvonalakról pár hónapon belül újabb tanulmánytervet készít a két önkormányzat közös megbízása alapján a közlekedési mérnök, és arról akkor újabb egyeztetést tartanak a két város vezetői és szakértői.

05_bicikliut_alairas.jpgDr. Győri Ottilia polgármester találkozót kezdeményezett Budaörs és Törökbálint polgármestereivel, és június 2-án közös szándéknyilatkozatot írtak alá a Budakesziről Budaörsön át Törökbálintig, a Budapest-Balaton (Buba) kerékpárúthoz csatlakozó biciklis nyomvonal közös kialakításáról.

A képre kattintva video indul.


Vissza