Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


U17-es EB - továbbjutásért játszik a magyar válogatott

Sporthírek > Budaörs

2023-05-23


foci.jpgA magyar U17-es labdarúgó-válogatott ma 20 órakor játssza az utolsó csoportmérkőzését a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a felcsúti Pancho Arénában. Az írek elleni találkozón egy pont is elegendő lenne a továbbjutáshoz, de a cél a győzelem. A már biztos csoportgyőztes lengyelek a pont nélkül álló, és biztosan búcsúzó walesiekkel játszanak ugyanekkor Budaörsön.Belvon Attila együttese a walesiek elleni magabiztos, 3-0-s siker után 5-3-ra alulmaradt a lengyelekkel szemben, így a csoportmérkőzések utolsó körében dől el, hogy továbblép-e a negyeddöntőbe. Az írek ugyancsak 3-0-ra győzték le Walest, viszont 5-1-re kikaptak a lengyelektől.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar és az ír együttes februárban kétszer is megmérkőzött egymással Spanyolországban felkészülési találkozón, akkor az ellenfél az első mérkőzést 1-0-ra megnyerte, a másodikon 0-0 lett a végeredmény.

A május 20-i regenerációt követően hétfőn a magyar keret minden tagja teljes értékű edzésmunkát végzett, vagyis Írország ellen mind a 20 játékosra számíthat Belvon Attila.   

 "Az elmúlt két napban próbáltuk a lengyelek elleni mérkőzés pozitívumait erősíteni a játékosokban, mert a vereség ellenére voltak ilyenek is, az más kérdés, hogy öt gólt egyetlen mérkőzésen sem szabad kapni" - fogalmazott Belvon Attila. - "A játékosok is érezték, hogy több lehetett volna az előző mérkőzésben, és azzal is tisztában vannak, hogy az írek ellen nem követhetünk el olyan hibákat, mint szombaton. Támadásban szeretnénk megtartani azt a tudatos játékot, amellyel két mérkőzésen hat gólt szereztünk eddig a csoportban, ugyanakkor védekezésben stabilabbnak, fegyelmezettebbnek kell lennünk. Nagy hibát követnénk el, ha döntetlenre próbálnánk játszani. Gólokat akarunk lőni, győzni akarunk, és ebben a csapatban minden megvan ahhoz, hogy el is érjük a célunkat az írek ellen."(MT)


Vissza