Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Új szakmák Zsámbékon

Gazdasági rovat > Zsámbék

2020-10-13


02_szakacs.JPGA Zsámbéki Premontrei Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium alapításától fogva a problémák konstruktív megoldása mellett köteleződött el, ezért 2020 rengeteg változása, bár kihívásként ért bennünket, fel is pezsdítette az életünket. A vírushelyzettel párhuzamosan a szakképzés átalakult – arra törekedve, hogy sikerüljön a legjobbat kihoznunk magunkból.02_szakacs.JPG

A koronavírus átrendezte nemcsak a verseny- és vizsganaptárakat, hanem a mindennapi életünket is. A márciusi digitális tanítási rendre pár nap alatt át tudott térni a tantestületünk, és az oktatás fennakadás nélkül folytatódott. A fenntartónak és a Katolikus Pedagógiai Intézetnek hála, nem maradt diákunk digitális segédeszköz nélkül, mindenki be tudott kapcsolódni az oktatásba. Ez a kényszerűség rengeteg jó gyakorlatot indított el, és tanulóinkkal való kapcsolatainkat is más formában mélyítette el. A digitális oktatás mellett a szakmai képzés gyakorlati része kis csoportokban és az egészségügyi előírások betartásával tovább folytatódott. Így az év végi vizsgák eredményei semmiben nem maradtak el a korábbi évekétől.

02_komuves.JPG

Az idei tanév várhatóan ismét rendhagyóan fog telik. Iskolánk felkészült mind az egészségügyi előírások szigorú betartására, legyen szó oktatásról, vagy vizsgák szervezéséről, mind egy újabb digitális oktatásra, melynél a felsőoktatáshoz hasonlóan a hibrid módszert választjuk, azaz a tanuló a digitálisan elküldött tanulnivaló és feladatok mellett kis csoportban meghatározott rendben látogatja az iskolát, hogy személyesen is eligazítást kapjon a tananyagban. Hasonlóan ahhoz, ahogy a gyakorlati képzést szerveztük meg a tavaszi félévben.

02_lakatos.JPG

Hogy tanulóink ne maradjanak ünnepi pillanatok nélkül, végzőseinknek digitális ballagást szerveztünk egy személyes hangú videóval. Már készülnek az ötletek az idei szalagavatóra is. Hiszen egyszer adódnak ezek a fordulópontok az életben, amit, ha nem is a megszokott módon, de fontos megünnepelnünk.

02_pincer.JPG

A megújuló szakképzéssel intézményünk neve is megváltozott, így most már Zsámbéki Premontrei Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium néven lehet minket keresni.

02_szocgondozo.JPG

A frissen elkezdődött tanévben a korábban ismertek mellett új szakirányokon is indult oktatás, melyeket a következő, 2021-2022-es tanévben is meghirdetünk. Képzési kínálatunk egyrészt az ötéves technikumi képzésből áll, mely az érettségi vizsga mellé versenyképes szakmát is biztosít a tanulóknak. A szakképző iskola három éve alatt pedig egy-egy szakma alapját lehet elsajátítani. Számukra az érettségi két éves esti oktatás keretében lesz elérhető.

02_Felveteli_rovid2021.jpg

A járványhelyzet alakulásától tesszük függővé, hogy a meghirdetett nyílt napjainkat a hagyományos formában szervezzük-e meg. Ezért minden érdeklődőt kérünk, kísérje figyelemmel iskolánk honlapját és az új nevünkön megjelenő facebook-oldalunkat.

Várjuk szeretettel!
Patakiné Dr. Veres Magdolna
igazgatóhelyettes

(X)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg