Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Új üzemcsarnok állami támogatással Zsámbékon

Gazdasági rovat > Zsámbék

2021-01-07


zsambek_uzemcsarnok_szijjarto.jpgÚj üzemcsarnokot épít a Medicontur Kft. A 622 millió forintos beruházáshoz 248 millió forintos állami támogatást kap a 300 magyarországi dolgozót foglalkoztató cég - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter december 15-én Zsámbékon. A Medicontur vállalat másodszor nyert támogatást a kormány programjából, mely a versenyképesség növelését segíti.zsambek_uzemcsarnok_szijjarto.jpgSzíjjártó Péter hozzátette, hogy a beruházás keretében az orvosi, szemészeti segédeszközöket gyártó cég egy 2300 négyzetméteres új üzemcsarnokot szeretne létrehozni, hogy tovább javítsa pozícióját a szembe ültethető lencsék piacán. A cég nemzetközi versenyképességét mutatja, hogy a Magyarországon előállított termékeinek 90 százalékát a világpiacon értékesíti, több mint 70 országban érhetőek el az egészségügyi termékei. A magyar orvosiműszer-gyártás termelési értéke az idei első tíz hónapban 13 százalékkal nőtt, ma már 10 ezer embernek ad munkát az ágazat.

Csenger-Zalán Zsolt, a térség Fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a vállalat fejlesztéseivel Zsámbék felkerül a világ gyógyászati-segédeszköz térképére, mivel az itt gyártott beültethető lencsék világszínvonalúak.

Kontur László, a Medikontur Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: vállalatuk több európai országban is jelen van. Magyarországon a zsámbéki mellett Budapesten és Törökbálinton van telephelyük, a beruházással céljuk a gyártási kapacitás növelése és összevonása.

A nyilvános cégadatok szerint a Medicontur Kft. tavaly mintegy 7,3 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 6,2 milliárd után. Adózás utáni nyeresége viszont 821 millió forintról 519 millióra csökkent 2019-re. (MTI)Vissza