Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Vízvezetékcserék, zebrák, új szakrendelő

Közélet > Budakeszi

2023-02-22


Az elmúlt években a normalitás helyébe a kiszámíthatatlanság lépett. Ennek ellenére önkormányzatunk a biztonságot szeretné biztosítani városunk életében. Ezért nem emelünk építményadót. A szociális ellátásokra biztosított összeget megemeljük. Erőnkhöz mérten segítjük a kárpátaljai rászorulókat, és a törökországi földrengés károsultjait is - közölteközösségi oldalán Budakeszi polgármestere.Dr. Győri Ottília a 2023-as költségvetés alapelveiről nyilatkozva kifejtette, hogy
- a  közbiztonsággal foglalkozó szervezeteket, a civil szervezeteket, a bölcsődéket, az óvodákat, az iskolákat és az önkormányzati intézményeket is változatlan mértékben támogatják.
- Kiemelten kezelik az utak és járdák, játszóterek építését, felújítását Budakeszin.
- Budakeszi egészségügyi ellátórendszere új szakrendelővel és mammográfiai központtal bővül.  
- Befejezik a megkezdett építkezéseket.
"A pályázati lehetőségeket figyeljük, az aktuális pályázatokon indulunk. Takarékosan, átláthatóan foglalkozunk az önkormányzat pénzügyeivel, és a vagyonát gyarapítjuk."
A költségvetési rendelet elfogadása februárban várható.

***

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál és a Fővárosi Vízművek Zrt.-nél kezdeményez egyeztetést Budakeszi önkormányzata annak érdekében, hogy a város elöregedett vízvezetékeinek cseréjét kezeljék kiemelt feladatként, biztosítsanak erre megfelelő forrásokat, és a felújítást mielőbb végezzék el.

***

Gyógypedagógiai módszertani központ létrehozását tervezi Budakeszin az önkormányzat, amely 18 éves korig segíti majd a budakeszi gyermekek fejlődését. A szükséges engedélyek beszerzése és finanszírozási feltételek megteremtése után hiánypótló, egyedülálló intézmény jöhet létre a Budakeszi járásban.

***

A lakossági jelzések és a szakvélemények alapán elsőként
- a Lidl körforgalomnál a Kert utcában és a Patak utcában,
-  Meggyes utcában a Darányi városrész kijáratánál,
-  Pátyi út és a Tiefenweg utca kereszteződésénél.
A szükséges pénzkeretet az idei költségvetésébe betervezik.

forrás: Budakeszi önkormányzata


Vissza