Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


18 milliót csalt ki 534 sértettől

Közélet > Biatorbágy

2024-02-12

itelet.jpgHatvan rendbeli csalás bűntette és 474 rendbeli csalás vétsége miatt egy év tíz hónap, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésében azt a büntetlen előéletű biatorbágyi férfit, aki az ország különböző részein élő sértettektől online csalt ki több mint 18 millió forintot - közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője február 8-án.


Késnek a vonatok a győri fővonalon

Közélet > Biatorbágy,Herceghalom

2024-02-05

Megsérült áramszedő miatt késnek a vonatok a győri fővonalon - közölte a Mávinform február 5-én délután a Facebook-oldalán. Azt írták, Biatorbágy és Herceghalom között megsérült a Bécsbe tartó Csárdás EuroCity áramszedője, emiatt a két állomás között csak egy vágányon közlekednek a vonatok. A győri fővonalon 15-30 perccel hosszabb menetidőre, kimaradó elővárosi járatokra lehet számítani.


A vonatok újra 140 km/h-val járnak

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2024-01-15

Újra 140 km/h-s sebességgel közlekednek a vonatok Biatorbágy és Szárliget között, a győri fővonal ősszel felújított pályaszakaszának jobb vágányán is - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága január 10-én. Az elmúlt napokban elvégezték az előírt méréseket, amelynek kiértékelése után a harmadik, december 9-ig tartó fázisban felújított jobb vágányon is vissza lehetett állítani a pályasebességet.


Az Aldi 12 százalékkal emeli a béreket

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2024-01-03

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. munkatársai az értékesítés és a logisztika területén, valamint az irodai munkakörökben is egységesen tizenkét százalékos béremelést kapnak január elsejétől - tájékoztatta a vállalat január 2-án az MTI-t. A közleményben kiemelték, hogy huszonnégy hónap alatt ez már a negyedik béremelés, amelyek összértéke legalább 38 százalék, egyes pozíciókban pedig ennél is magasabb.


Átadták a Páty és az M1 autópálya közötti összekötő utat

Gazdasági rovat > Páty,Biatorbágy

2023-12-15

Ez az első üzeme annak a bruttó 6 milliárd forintos projektnek, amely lehetővé teszi Páty kerülő nélküli csatlakozását az autópályához. A II. ütem építése már zajlik, ezzel elkészül a Páty nyugati elkerülő, mely révén Telki, Budajenő és Budakeszi megközelítésénél tehermentessé válnak Páty központjában használt balesetveszélyes és szűk utcák. Az 1,4 kilométernyi útszakasz várhatóan 2024 tavaszán készül el.


Vasárnap újraindult a forgalom

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2023-12-11

vasuti_fovonal_gyor.jpgVasárnaptól ismét két vágányon járnak a vonatok az 1-es, győri vasúti fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán, már nem kell átszállni pótlóbuszokra a MÁV Zrt. közleménye szerint. A 29 kilométer hosszú, kétvágányú pálya felújítása a vállalt határidőre, december 9-re készült el. Az előkészítés és az átépítés több mint 1100 munkatársuk példaértékű összefogásának köszönhető.


Lezárult a vasúti vontatási energiaellátás fejlesztése projekt

Gazdasági rovat > Pest megye,Biatorbágy

2023-11-27

A váci transzformátorállomás keddi átadásával lezárult a Vasúti vontatási energiaellátás fejlesztése a MÁV Zrt. hálózatán című projekt. Előkészítés alatt áll további nyolc alállomás kivitelezése, korszerűsítése, amelyet 2024-ben végezhetnek el: Biatorbágy, Füzesabony, Kimle, Nagyszentjános, Nyékládháza, Nyíregyháza, Szabadegyháza és Tatabánya.


Pénteken zárul a felújítás II. üteme

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2023-11-14

A decemberig tartó felújítás legnehezebb, második üteme a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon november 17-ig tart, addig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között. Kizárólag pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.


A Szépművészetié lett egy újabb Hantai-alkotás

Kultúra > Biatorbágy

2023-10-11

Bia_hantai-szepmuveszeti.jpgHantai Simon Sárga tabula című remekműve a világhírű festő özvegyének adományaként érkezett a Szépművészeti múzeumba. A monumentális festmény október 15-ig látható az intézmény Márvány csarnokában. Értéke is kiemelkedő: a jellegzetes, hajtogatásos, ún. pliage technikával készült kép a műtárgypiacon több száz millió forintot érne.


Megújul a csomópont

Gazdasági rovat > Biatorbágy,Herceghalom

2023-09-27

Több évtizedes problémára nyújthat megoldást a biai városrész Nagy utcájából nyíló, Etyek és Sóskút felé vezető balesetveszélyes közúti elágazás átalakítása. A csomópontot több önkormányzati ciklus alatt sem sikerült átalakítani. Az állami kezelésben lévő 8104 és 8106 j. országos közúti kereszteződés felújítása most a Biatorbágyot elkerülő, Etyeket Herceghalommal összekötő útépítési program részeként megoldódhat.Vissza a főoldalra