Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


40%-kal nő a kapacitás

Életmód > Budakeszi

2023-09-19

bkeszi_rendelo.jpgÁtlagosan 40%-kal növeli a helyi szakrendelési kapacitást a Budakeszin 311 millió forint kormányzati forrásból épült egészségház - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szeptember 15-én az átadón. Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője, elmondta, hogy a bővülés a várakozási időt is csökkenti.


Kopp Mária sétányt avattak a Normafánál

Közélet > Budakeszi

2023-09-14

Normafa-KoppMaria_HornungAgnes.jpgKopp Mária munkája, kutatásai túlmutatnak a koron, melyben élt, és hatással lesznek a jövőre is - mondta a családokért felelős államtitkár a Kopp Mária sétány ünnepélyes avatásán a Normafánál szeptember 12-én. Hornung Ágnes kiemelte: Kopp Mária egyik legfőbb terve az volt, hogy megteremtse az elégedett és boldog családok országát, ahol mindenki kiteljesedhet.


30 éve testvérváros Budakeszi és Neckarsulm

Panoráma > Budakeszi

2023-09-07

Neckarsulm_2023_Gyori_Huber_Schrotti.jpgJúnius 15-én Budakeszin, szeptember 3-án pedig Neckarsulmban ünnepelték a testvéri kapcsolatot szentesítő szerződés 30. évfordulóját, mindkét helyszínen Szemereki Zoltán polgármester, Farkas Gyula tanácselnök, dr. Győri Ottilia jelenlegi polgármester és Steffen Hertwig neckarsulmi főpolgármester részvételével.


A köztársasági elnök is köszöntötte Balczó Andrást

Közélet > Budakeszi

2023-08-21

Balczo85.jpgNovák Katalin köztársasági elnök is köszöntötte közösségi oldalán Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázót, aki 85. születésnapját ünnepelte augusztus 16-án. Feleségével, a Münchenben bronzérmes Császár Mónika tornásszal tizenkét gyermeket nevelt fel budakeszi házukban, amelyet Balczó Andrá saját kezével épített.


Benczúr László lesz Budakeszi díszpolgára

Építészet > Budakeszi

2023-08-14

benczur_diszpolgar.jpgIdén Benczúr László, Ybl-díjas építész, a budakeszi evangélikus gyülekezet felügyelője veheti át augusztus 20-án a Szent István napi önkormányzati ünnepségen a Budakeszi díszpolgáa elismerést. A vértanú keresztények tiszteletére épült budakeszi evngélikus templom Benczúr László tervei alapján készült.


Elhunyt Kis Csongor Áronné

Közélet > Budakeszi

2023-08-03

KissCsongorAronne.jpg"Fájdalommal, de az örök élet bizonyságával a szívünkben tudatjuk, hogy Kis Csongor Áronné Gyulai Ilona, a Budakeszi Népdalkör alapító vezetője hosszú súlyos betegség után 2023. július 26-án, 74 éves korában hazatért Teremtőjéhez. Temetése 2023. augusztus 17-én 15 órakor lesz Gödön a Nemeskéri úti temető ravatalozójából a református egyház szertartása szerint.


Fuss az erdész szemével és szelfizz a szarvassal!

Sporthírek > Budakeszi

2023-07-28

vadaspark_fobejarat.jpgJúlius 16. és szeptember 17. között teljesíthető a „Fuss az erdész szemével!” terepfutóverseny, aminek a kezdő- és végpontja a Budakeszi Vadaspark bejárata, és a vadaskerten vezet át. A sorozat aktuális, 9. kihívása újra a Pilisi Parkerdőbe, ezúttal a Budakeszi Vadaspark környéki erdőkbe invitálja a futókat.


A Volánbusznál lezárult a Zöld Busz-projekt

Gazdasági rovat > Pest megye,Budakeszi

2023-07-26

Jelentősen bővült a Volánbusz környezetkímélő, elektromos flottája az elmúlt másfél évben, a társaság 100 új elektromos autóbuszt állított forgalomba a HUMDA Zrt. Zöld Busz programjának támogatásával - közölte a Volánbusz a program résztvevőivel közös közleményében. A buszflotta fejlesztése a Volánbusz, az MVM-csoport és a Mobiliti Volánbusz Kft. együttműködésében valósult meg.


A nyári szünet minden napján jár a Gyermekvasút

Életmód > Budakeszi

2023-07-25

A nyári vakáció idején mindennap közlekedik a budapesti Gyermekvasút. A MÁV közleménye szerint "még a legmelegebb napokon is érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe, hiszen a népszerűbb turistacélpontok mindegyike a vasútvonal közelében található".


Iszkaszentgyörgyre költözik a budakeszi herbárium

Életmód > Budakeszi

2023-07-10

Az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastély a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány (NDA) herbáriumának, szakkönyvtárának és génbankjának új otthona. Az európai viszonylatban is kiemelt értékű gyűjtemény költöztetése azért vált szükségessé, mert az annak eddig otthont adó budakeszi erdészeti ingatlan műszaki állapota jelentősen leromlott - írta a kollekció megóvását segítő Magyar Kertörökség Alapítvány (MKA) július 5-én.Vissza a főoldalra